Sayfalar

7 Ocak 2015 Çarşamba

Lucid Rüya Nedir ve Nasıl Görülür

Lusid rüya, bir çoğumuzun hayatında bir ya da birden çok yaşadığı; fakat bu kavramın ve içeriğinin ne olduğunun bilinmemesi hususuyla bunun / bunların bir lücid rüya olduğunu fark etmediğimiz gerçeğe yakın  rüyalardır. Öyle gerçeğe yakındır ki, kokular, sıcaklık hissi vs. bile oldukça gerçekçidir. Kimi zaman; siz, yatağınızda  yatıyorsunuzdur; ama yanıbaşınızda ailenizden ya da çok uzak bir yerde olan kişi ya da kişilerin varlığına ve diyologlarına tanık olabilirsiniz. Kimi görüşlere göre bu, metafizik deneyimlerdir ve bu yönüyle bedensiz varlıklarla da ilgilidir.

(Lüsid rüyalarda) kimi zaman bedensiz bir varlıkla kontrollü olarak cinsel bir ilişki yaşayabilirsiniz ve bu, kafanızı oldukça karıştırabilir. (Normal durumlarda cinsel bir ilişki ile ilgili rüyalarda hemen uyanmanız gerekirken bu rüyadan hemen uyanmazsınız.) Hatta (bu tür) rüyanın devamında RÜYA İÇİNDE RÜYADA UYANARAK cep telefonunuz çalabilir ve karşınıza İLK rüyayı olumlayıcı tanıdık bir ses ve bir bağlantı kurabilirsiniz. Hatta GERÇEKÇİ ve GERÇEKLİKTEN UZAKLAŞTIRICI olaylar, sizi korkutan deneyimler, (Mesela bulunduğunuz yatağın birileri tarafından sarsılması, deprem oluyormuş hissi vs) (Çoğunlukla) bu diyalogları izlerken, orada bulunanlar sizleri görmez; fakat siz onları görebilirsiniz. Hatta yatarken bulunduğunuz yerdeki KENDİ BEDENİNİZİ BİLE görebilirsiniz. O andaki beyin frekanslarınız, normalden çok farklı bir şekilde işleyecektir ve uyandığınızda (gerçekliğin ve gerçek dünyanın frekanslarıyla uyum sağlarken) bu frekans değişimini bariz olarak fark edebilirsiniz. Sesler, (uyandığınız anda) normal bir algılamadan farklı olarak OLDUKÇA YAVAŞLAYABİLİR ya da HIZLANABİLİR. Bunlar, sizi korkutmamalıdır; çünkü bu yaşadıklarınız, sadece LUCİD deneyimlerdir. 


Lucid Rüya Nedir


Lucid rüya, rüyada olduğumuzu fark etme halidir. Belki de daha öncede yaşadığımız bu olaya Lucid rüya diyoruz. Lucid rüya gördüğümüzde rüyamızın hakimi biz oluruz. İstediğimiz her şeyi yapabiliriz. Karşımızdaki her engeli yıkabiliriz. Lucid rüya yapanların astral seyahat olayında başarılı olacağı söyleniyor. Ancak astral seyahatte bulunduğumuz boyutta da gezinebileceğimiz söylenir. Ancak bu olayda bulunduğumuz alan düşler boyutuyla sınırlıdır. Burada kendimizi çok farklı yapılar yapabiliriz. Her istediğimizi yaparız. Ancak Lucid rüyaya aşırı bağlanmak tehlikelidir. Uyumayı fazla isteyebilir, yaşadığımız dünyadan uzaklaşıp sadece orada olmayı isteyebilirsiniz. Orada yapabildiklerinizi Dünyada yapamadığınız için depresyonda girebilirsiniz. Lucid rüyaya dalmak isteyenler bu konuda dikkatli olmalıdır.Unutulmamalı ki orası rüyadır. İnsan gerçek dünyadan uzaklaşmamalıdır.


Lucid Rüya Nasıl Görülür?


Lucid rüya görmek için birden fazla yöntem var. Etkili bir yöntemden bahsetmek istiyorum size. Bu yöntemde kendinize bir eşya veya bir renk seçiyorsunuz. Ne zaman o eşya veya rengi görürseniz kendinize rüyada olup olmadığınızı sormanız gerekiyor. Örneğin yeşil renk tuttunuz. Yeşil renk gördüğünüzde her zaman kendinize rüyada olup olmadığınızı sorun. Bunu yaptığınız zaman rüyada olmadığınızdan emin olmak için kendinizi çimdikleyebilir ya da başka bir şey yapabilirsiniz. Bir yöntemde rüyada olup olmadığınızı anlamak için elektrik düğmesine basmaktır.Işık yanıyor mu yanmıyor mu kontrol edebilirsiniz.Rüyadaysanız hiç bir değişiklik olmaz.



 Bunu yapmanızın amacı; Bu kontroller belirli bir süre sonra bilinçaltımıza yerleşecek ve rüyada iken aynı işlemleri yapmanızı sağlayacak. Kendinizi çimdiklediğiniz zaman veya ışıkları yaktığınızda rüyada olup olmadığınızı anlayabilecek ve bilincinizi açabileceksiniz.



Lüsid Rüyanın Zararları


-Uyku düzeniniz bozulur.

-Dünyadan kendinizi soyutlarsınız.
-Eğer mutsuzsanız, gerçek dünya yerine sanal dünya daha cazip gelir.
-Beyniniz sürekli meşgul olduğu için çok fazla yorulursunuz.
-Rüyanızdaki yaşantınızı gerçek dünyaya yansıtma sizi agresif ve saldırgan yapar.
-Eğer rüyada olaylar istediğiniz gibi gitmezse psikolojik sorunlara neden olabilir.
-Aşırı uyuma isteği oluşturur.
-Şişmanlığa yol açar, gerçek dünyayı sadece yemek yemek ve tuvalet için kullanırsınız.
-Günde 1-2 saat uyanık kalabilirsiniz.
-Ciddi hastalıklara veya ölüme yol açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder